Opening wijkrestaurant (met thuisbezorging) 'de Provenier'

05 okt 2020

Op donderdag 5 november vindt de opening plaats van Wijkrestaurant de Provenier. Dit Wijkrestaurant heeft als doel om de leefomstandigheden van ouderen, mensen met lage inkomens en kwetsbaren in de samenleving te helpen verbeteren. Het restaurant bevindt zich op de hoek van de Schiekade 101 en de Proveniersstraat.

Amerikaans onderzoek wijst uit dat de drie dingen die mensen het liefst horen zijn:

  • Ik hou van je
  • Je bent vergeven
  • Het eten staat klaar

Drie zinnen die aangeven dat iemand erbij hoort, de gezamenlijke toekomst belangrijker is dan het verleden en er voor iemand gezorgd wordt.

Op donderdag 5 november om 17.30 uur is het zover en vindt de opening plaats. Dan worden de eerste maaltijden bereid. Het restaurant biedt wijkbewoners met een smalle beurs voor 4,50 euro een voedzame tweegangenmaaltijd aan. Voor mensen die gebruik maken van de voedselbank is de maaltijd zelfs helemaal gratis. De eerst maanden zijn er maaltijden op donderdag en vrijdag, vanaf 1 januari 2021 is het de bedoeling alle werkdagen een maaltijd klaar te maken.

Het is de bedoeling om in de wijk zoveel mogelijk voedsel in te zamelen onder de lokale middenstand om maaltijden te koken. Het overige voedsel wordt ingekocht.

De gasten van het restaurant kunnen andere wijkbewoners ontmoeten en contacten aanknopen. Zo kan een bezoekje het restaurant bijdragen aan het terugdringen van eenzaamheid.

In verband met de huidige corona-uitbraak bezorgen we de maaltijden bij de gasten thuis en is het nog niet mogelijk in het restaurant te eten.

Wil je meedoen? We zoeken vrijwilligers. Voor het koken en bezorgen van de maaltijden. Kent u mensen die zelf geen warme maaltijd krijgen, neem dan ook contact met ons op. Wil je een financiële bijdrage leveren? Dat kan eveneens.

Mail naar: wijkrestaurantcentrumnoord@gmail.com

Namens de organisatie: Gaarkeuken Rotterdam, Rotterdam Dorst, GKv Rotterdam-Centrum, Baptistengemeente Rotterdam-Centrum en vele anderen,

Gert Hofsteenge
0653 423 700