VacatureMedewerker Rotterdam Dorst Vraagbaak

Rotterdam Dorst

Rotterdam Dorst is hét diaconale platform aan de noordoostkant van het centrum van Rotterdam. Wij geloven in een stad waar mensen gezien, gehoord en in hun kracht gezet worden. Waar er ruimte is voor hoop, liefde en gelijkwaardigheid. Wij zijn een platform, verbinder en katalysator van en voor diaconale initiatieven in Rotterdam Noord. Want wij geloven dat Jezus Christus mensen oproept om de zorg voor de kwetsbaren in onze samenleving op te pakken.

Rotterdam Dorst is een ‘doe-machine’. Een netwerk waarin we met en van elkaar leren. Hier experimenteren we met nieuwe werkvormen en zoeken we naar manieren om iedereen te betrekken bij de maatschappij. Rotterdam Dorst is een initiatief van de centrale diaconie van de hervormde kerk in Rotterdam-Centrum.

De vacature

In de wijken waar Rotterdam Dorst actief is, kampen veel mensen met sociaal-maatschappelijke problemen. Hierdoor kan niet iedereen optimaal deelnemen aan de samenleving. Als Rotterdam Dorst willen we mensen bijstaan in het wegnemen van deze barrières.

De Vraagbaak vindt plaats bij de verschillende partners van Rotterdam Dorst van 9:30 - 12:30 uur. Wijkbewoners kunnen hier terecht met al hun vragen. Als Vraagbaakmedewerkers (je werkt altijd samen met een collega) behandel je hulpvragen die binnen je expertisegebied vallen direct. Andere hulpvragen kunnen worden doorgespeeld naar interne of externe professionals. Hiervoor staat een uitgebreide sociale kaart tot je beschikking.

Wat we vragen:

  • Een werk- en denkniveau op HBO of hoger.
  • Basiskennis van huishoudfinanciën en overheidsregelingen dan wel de bereidheid je hierin te verdiepen.
  • Commitment om eens per week of eens per twee weken 3 uur beschikbaar te zijn tijdens de openingstijden van de betreffende Vraagbaak.
  • Een mensgerichte houding met respect voor verschillende culturele en religieuze achtergronden.
  • De bereidheid om op onze kosten een verklaring omtrent gedrag (VOG) aan te vragen.
  • Het waarborgen van anonimiteit en geheimhouding.

Wat we bieden:

  • Plek om jouw kennis en ervaring in te zetten voor wijkbewoners die een steuntje nodig hebben.
  • Een inwerkperiode door een ervaren diaconaal- of maatschappelijk werker.
  • Kosteloze deelname aan het trainingsprogramma voor Budgetmaatjes van Samen010.
  • Een vrijwilligersovereenkomst en een vrijwilligersverzekering.

Meer weten?

Aarzel niet maar bel of mail met Fred Kappinga, coördinator van Rotterdam Dorst op 06-21 21 27 26 of fred@rotterdamdorst.nl.

← Terug naar de lijst