VacatureHeldenmaatje, 2 à 3 uur per week

Goud van Noord

Rotterdam Dorst is hét diaconale platform aan de noordoostkant van het centrum van Rotterdam. Wij geloven in een stad waar mensen gezien, gehoord en in hun kracht gezet worden. Waar er ruimte is voor hoop, liefde en gelijkwaardigheid. Een van de samenwerkingspartners van Rotterdam Dorst is Stichting Talent Present.

*Stichting Talent Present is een laagdrempelige diaconale organisatie in het Oude Noorden en (een deel van) Crooswijk. Er wordt gewerkt onder de namen Wijkpastoraat Oude Noorden en Wijkpastoraat Crooswijk. Daarnaast is er actief diaconaal kinderwerk onder de noemer Kingswork.

In onze wijken bevinden zich vele kinderen en volwassenen die door uiteenlopende omstandigheden weinig met hun talenten (kunnen) doen. Stichting Talent Present wil al die kinderen en volwassenen helpen hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen, met als doel dat mensen ervaren dat ze ertoe doen en waardevol zijn. Dat gebeurt via een breed scala van activiteiten: moedergroepen, kinderclubs, een tweedehandswinkel, een goederenproject, 1-op-1-contacten, maaltijden, interculturele groepen, een tweewekelijkse viering. Op deze website vindt u hier meer informatie over.*

De vacature

Wil jij je samen met Stichting Talent present inzetten voor de Helden van het Noorden? Helden zijn volgens ons gezinnen die niet van opgeven weten. Zij leven van een minimuminkomen en vaak zorgt een samenloop van omstandigheden ervoor dat zij slechts een klein, of geen netwerk om zich heen hebben. Door dit project willen we dat de gezinnen zich sterker gaan voelen en hun netwerk uitbreiden. We hebben een mooi programma en dagen je uit om mee te doen en een gezin verder te helpen.

Wat kan je verwachten?

Het project beslaat zes blokken van 7 ontmoetingen. De thema’s die aan bod komen zijn: Perspectief, Netwerk, Zelfbeeld, Verzorging & huishouden, Opvoeding en Samen sterk.

Wat staat er op het programma?

  • Om de week een ontmoeting met het gezin. (Het is aan jou om samen met het gezin een geschikt moment te bepalen.)
  • De Helden (gezinnen) nemen om de week deel aan een workshop of maaltijd. We nodigen je uit om in de loop van het jaar in ieder geval vijf keer bij een workshop of maaltijd aanwezig te zijn.
  • 4 Uitjes waarvan wij er twee organiseren voor de hele groep en je de andere twee zelf in kunt vullen in overleg met het gezin.
  • Tijdens schoolvakanties is er geen programma.

Wat we vragen:

  • Hart voor een gezin in het Oude Noorden dat het moeilijk heeft.
  • Commitment om je gedurende ca. 40 weken verdeeld over een jaar te verbinden voor ca. 2 à 3 uur per week.

Wat we bieden:

  • Deelname aan een project dat handen en voeten geeft aan gerechtigheid.
  • De kans om kennis te maken met andere (gezins)culturen.
  • Back-up, begeleiding, toerusting en intervisie door professionals.

Meer weten?

Aarzel niet en bel of mail Gerlinda Robbertsen, coördinator Stichting Talent Present.
Mail: gerlinda.stichtingtalentpresent@gmail.com.

← Terug naar de lijst